вторник, 26 ноември 2013 г.

Как разбира Ваня Щерева изкуството




Доскоро нямах никакво мнение за Ваня Щерева. Но след гостуването й в студиото на ВИП Брадър вече имам и то не е никак ласкаво.

Направиха ли ви впечатление думите й “Не съм толерантна към чалгата”. Mожем да се досетим защо. Явно тази жена робува на изкуствено натякваните пошлост и други подобни, които нямат никакво основание. Излишно е да я питаме дали смята чалгата за изкуство. Най-верoятно ще се обиди на такъв въпрос. В същото време са очевидни претенциите й, че разбира именно от изкуство.




Помните ли кой от участниците защитаваше? Джийсън. Не го знам какъв певец е, но от показаното в къщата видяхме, че определено страда заради недоизживяно детство. До някое време номерата му можеха да минат за майтап, ала когато стигна до огън и спрей, нещата загрубяха. Явно не му хрумваше, че може да пострада човек и това няма как да бъде оправдано с думите “игра или шоу” .

Помните ли кой беше единственият довод на Ваня Щерева в негова защита? Да оценим, че той е артист. Естествено и да простим. Разбирате ли, неговата лудост трябва да бъде извинена с артистичност.

Щом Bаня Щерева разсъждава така, смятате ли че има право да говори против чалгата? Изобщо пука ли ви точно за нейната оценка, щом намира за нормална опасната лудост на инфантилен човек?

Винаги съм се възмущавал от снобаро-комплексарската склонност да представят шизофренията, циклофренията и всевъзможните мании като признак за гениалност. Не са такива. Жалко за хората правещи тази грешка. А най-трагични са онези, които се смятат за капацитети, понеже сънуват разни несъществуващи неща.

По същия въпрос



7 коментара:

  1. Прав си, хареса ми как разсъждаваш.
    Все пак в интерес на истината трябва да признаем, че Джийсън е много по-нормален от тотално изкукалите Златки. Крайно време е да им забранят участия по телевизията, понеже на хората им писна. На мен най-много.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали трябва напълно да ги забранят, но като гледам отзивите, на хората определено им дойде в повече.
      Още в предното издание се появиха, а нямат кой знае какво да покажат. Способностите им се изчерпват с физически данни, което вече сме видяли многократно.
      Ако искат да са интересни, би трябвало да блеснат с нещо друго.
      Засега такова не виждам.

      Изтриване
  2. Златките са интересни само за онези, които са имали интимна близост с голите им снимки :Д:Д:Д
    На интелигентен човек няма с какво да привлекат вниманието.

    Джейсън може да е малко хахо обаче ми харесва, че ги прави луди. Като Пламен миналия път.

    Нали е игра все пак.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно заради това Киро ми е любимец от самото начало. Tази вече отново доказа, че е истински мъж и за разлика от повечето българи не мисли с долната глава. Hе може някакви златки да му тежкареят и той да им ходи по гъза както например Финдо. Браво На Скалата! Такива мъже трябват на държавата, но са малко!!!!!! :)))

      Изтриване
  3. Ваня Щерева се занимава с изкуство цял живот, погледни и автобиографията и тогава я съди. Биг Брадър трябва да го спечели този, който е най-симпатичен на зрителите. До сега с едни гърди напред мисля че е Киро. Групичката на поп-фолк дивите няма да спечелят нищо, защото освен изкуствени превземки няма какво друго да покажат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това, че някой се занимава с изкуство, не означава че го разбира. Tочно същото погрешно схващане винаги ме е дразнило.
      Каква преценка има Bаня Щерева щом за нея един луд е артист? Невъзможно е да ми пука за нейното негативно мнение по отношение на чалгата, защото явно няма сетивата за да я оцени.
      В световната история също има известни имена, които са натрапени като артисти, художници и прочие, а всъщност плачат за психиатрията. Hапример Салвадор Дали е отишъл на първата си среща с Гала опръскан с овчи изпражнения - така чувствал ситуацията, по собствените му признания. Tова е достатъчно за да влезе в психиатрична клиника. Само лицемери могат да го представят като гений, а техните болни фантазии не ме интересуват. Предпочитам да слушам "лошия" поп фолк - повече полза има от него.


      Изтриване