понеделник, 2 септември 2013 г.

Само неориентираните не слушат поп фолкВсъщност в това свое изказване Алисия употреби “простаците” вместо “неориентираните”. Аз го промених, защото звучи грубо и принизява думите й до нивото на онези, които без причина изкарват поп фолка най-голямото зло в държавата . Всъщност това е точно толкова вярно, колкото твърдението, че само простаци слушат чалга. Двете не са истина. Музиката е създадена за забавление и всеки има право да избере своята. Най-добре от всяка по-малко.


Разбирам избухването на Алисия, защото наистина се злоупотребява с великата глупост, че чалгата била пошла. Tя е точно толкова пошла, колкото абсолютно всеки друг вид музика. Проблемът е, че в България е пълно с комплексари, търсещи оправдание за собствените си житейски неуспехи, и го намират в напълно невинната музика – няма значение коя.

Достатъчно глупаво е да се говори, че Пайнер или Ара са виновни за нещо на някой. Всеки да гледа себе си и да оправи своя живот, вместо да търси кой друг да носи личната му отговорност.

                                             Още по темата:

Няма коментари:

Публикуване на коментар