вторник, 18 февруари 2014 г.

Манипулацията е навсякъде





Нямам претенции, че разбирам от политика, затова избягвам да се изказвам точно по тази тема. В редките случаи, когато го направя, не съм многословен и не е с наставнически тон. Въпреки това се намира някой да ме скастри, че вярвам на медии, измислици или нещо подобно. Той бил прочел някакви книги. В тях открил  истината.

Руснаците ни освободили през 1944г, ама не съвсем, защото само няколко дни преди това ни обявяват война. Значи май освобождението се оказва окупация. Германците уж лоши, пък до ден-днешен са сред най-уважаваните нации. Симеон Сакскобурготски бил сатанист. Така пишело по разни книжлета. А дали би се разчуло, ако е истина?

До момента нито един не ми е обяснил кое го кара да вярва, че точно тези книги описват реалните факти.  Какво пречи те също да манипулират в определена посока и защо никой не си дава сметка за това ? Дали ще разтространяваш неистини чрез статии по вестници или чрез книги, разлика на практика няма. В двата случая се явяваш манипулатор.

                                                                           


Как човек избира на кое да вярва? Tова изцяло зависи от партийните му пристрастия и не е показател за достоверност. Оттук следва, че нямаш право да се зъбиш на някой с различна позиция, нито да го псуваш. Длъжен си да бъдеш толерантен, особено имайки предвид, че в крайна сметка не той, а ти можеш да се окажеш в грешка.






Няма коментари:

Публикуване на коментар