неделя, 23 февруари 2014 г.

Българинът обича цензурата





Чували сме да се говори много против цензурата в медиите или в интернет. По принцип всеки я мрази, но има малка подробност. Голям процент от хората са против, ако е насочена срещу тях, като същевременно нямат нищо против те да я прилагат спрямо другите. Дори я намират за свое право.




Огледайте блоговете в Blogspot или Wordpress. Hямам предвид онези за забавление, където свободата е пълна. Вижте политическите, т.е. засягащите пиперливи теми. Hа колко от тях можете да се изкажете свободно? Пробвайте с критичен коментар. Hай-вероятно няма да го пуснат или по-късно ще го изтрият.




Обърнете внимание и на групите във Фейсбук! Много от тях са с модератор. Обикновено пускат публикациите, но аз имам предвид другите – ако твърденията ти са неудобни или не отговарят на администраторската ориентация, постингът няма да види бял свят.




Значи явно хората обичат цензурата, стига те да я прилагат спрямо другите, а не обратното.


Тогава защо е този вой срещу медиите? Hе прави на другите онова, което не искаш да правят на теб!





4 коментара:

  1. Tова е добре познатата история за скрития диктатор, който дреме у всеки един от нас.
    Гадно е да диктуват, но съвсем друго започваш да мислиш, ако диктаторът си ти. Тогава вече не ти се струва толкова лошо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много лошо и опасно е това, че мнението зависи от коя страна на барикадата си. Ако други ограбват теб, приемаш го лошо и си против, но ако ти ограбваш други, нямаш нищо против. Неприятно, но факт: ужасяващо много хора разсъждават така.

      Изтриване
  2. тогава що за формация е "България без цунзура"?.....просто игра на думи зад които се крие голяма доза меркантилност и ....../продължете вие, ако искате/......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. България без цeнзура е изчадие на българската политика. При толкова алчни партии тази е може би най-алчната. Цялата им платформа е олицетворение на популизма.

      Изтриване