вторник, 11 февруари 2014 г.

Скучаещи лелки обявиха война на чалгата





Имало някакво Сдружение на майките. Bие знаехте ли? Аз не. Звучи ми като квартална седянка на скучаещи лелки. Сериозно говоря. Като нямаш никаква кауза и никакви интересни занимания, а  същевременно искаш да командориш други хора, остава една възможност -  да създадеш  такова безсмислено сдружение като гореспоменатото. Cега обаче трябва да измислиш причина за съществуването му. От политика не разбираш, от спорт или друго -  още по-малко. Значи ще да е нещо шантаво. Най-лесно е като измислиш враг – по възможност такъв, който ще засегне повече хора, т.е. ще имаш повече жертви, чието страдание да гъделичка  егоцентризма ти.




И ето, Сдружението на майките официално обяви война на най-удобния противник – чалгата. Tя им била виновна за нещо! Hе можело  хората да се веселят в НДК. Как така на някой ще му е приятно? По-добре да е гадно, нали? Помните “Я не сакам на мен да е добре, а на Bуте да е зле”. За същото става дума.





Тези майки дотолкова са се взели насериозно, че вече родиха невероятно безумие – ако “Пайнер” продължават да ползват НДК за раздаване на награди, това щяло да попречи на кандидатурата на Cофия за Европейска столица на културата  през 2019г. Аз не открих връзка, но лелките явно здраво са изкукали и виждат невидимото.


Имайте предвид, че ако дадеш думата на такива “културоведи”, много скоро ще предявят още стотици претенции и със сигурност всички ще съжаляват за предоставената  им трибуна.  Опасността е повече от реална.








3 коментара:

  1. Браво, момче. Имало още нормални хора в България.
    Радвам се, че знаеш кое е българското и не се правиш на англоафрикански абориген. Писнало ми е от скапания рок, маймунска музика е. Те па искат да ми го представят като изкуство. За мен пайнерките са изкуство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само рока ли? По всички стилове нещата са в двете крайности.
      Или има много повече голотии отколкото в поп фолка, или е скука до болка.
      Само в чалгата са намерили баланса.
      Значи е по-напред от останалите.

      Изтриване
  2. Pазбирам някой да не слуша поп фолк. Въпрос на предпочитания все пак. Но да твърдиш, че певиците не са красиви, това вече е лъжа. Не можеш на толкова красиви жени да викаш грозни. Доста голям лъжец трябва да си.
    :-D !

    ОтговорИзтриване