четвъртък, 17 април 2014 г.

Плаша се от такава “култура“





Веднъж отидох да взема племенниците от училище и останах поразен - за някакво глупаво куклено шоу искаха от дете по пет лева. Hе знам кой е измислил тъпотията, че на малките им харесва да го наблюдават. Tази грешка ни тормозеше още когато самият аз бях дете.




Никога не съм харесвал куклено шоу и не знам мой връстник да го е гледал по собствено желание. А тогава все пак нямаше кой знае какви забавления. Днес децата са претрупани от удоволствия, което смъква до минимум вероятността да харесат нещо толкова елементарно като кукли управлявани от хора. Cигурно заради това ходят по училища и детски градини, принуждавайки родителите да плащат. Иначе ще трябва да играят на празен салон.
С очите си видях как един от участниците в постановката се сопна брутално на децата, понеже разпитваха  защо e  там. Значи явно е скаран с педагогиката, явяваща се в случая като важен елемент от общуването. И на такъв да дам пет лева!

Дръпнах племенниците от тълпата и им казах, че вместо да платя 2 по 5 за едночасово куклено мъчение, ще им организирам нещо много по-интересно. За десет лева им купих бонбони, вафли и отидоха да играят компютърни игри онлайн, тъй като според тях там било най-интересно.
Може да не е станало кой знае какво, но поне се нахраниха и прекараха няколко часа на място, където определено им е било по-добре, отколкото ако зяпат смешни кукли на конци. Освен това е и по-полезно, защото компютърните игри развиват рефлексите, докато училищната халтурка щеше да ги умори от скука “за тоя дето духа”.



Видях още нещо, което направо ме стресна: шарен плакат информираше, че след пролетната ваканция ще ги водят да гледат ...... Криско /!!!!!/.
Това ли ви е културата бе, хора? Значи недоволствахте, когато Андреа заслужаваше поздравления, дарявайки учебници, но плащате на дебилния Криско за да тормози децата с нелепите си бълвочи!

Баси сбъркано общество! Поощрявате истинската чалгаризация, а плюете срещу стилните и изскани фолкпевици. Гади ми се от такава “култура”!





3 коментара:

  1. Нахраниха се с бонбони и вафли ? Умрях от смях ... Електронните игри ....? О, боже, свещена простота, да не говорим за фолк певиците ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно мислиш, че вафлите и бонбоните са вредни, а? Продължавай за вярваш на масовите манипулации :))) При електронните игри е същото - носят много повече полза, отколкото официално препоръчваните мъчения. Не се учудвам, че хора като теб подценяват удоволствието за децата. Трябва да им е гадно, нали? Hаричате го "възпитание". Tук аз се смея.

      Колкото до фолк певиците, те са еманация на модата и красотата. Hормално е комплексираните хора да ги обиждат, след като осъзнават, че никога няма да ги настигнат.

      Изтриване
  2. Вредни храни, лъжливи проучвания и статистики
    Хората мислят, че като купят нещо пакетирано от реномирана марка, значи живеят здравословно.
    Така пробутват най-големите отрови.
    Hе е само един, повечето са скарани с педагогиката. Самите педагози не спазват онова, което са учили.
    При това положение се търси виновник и ето я чалгата, колкото невинна толкова и обвинявана.

    ОтговорИзтриване