петък, 2 май 2014 г.

Лъжите на “България без цензура”

Няма човек, който да следи всички политически процеси, да ги помни и групира, да ги свърже примерно с интересите на сенчестия бизнес. Следователно не можеш да прецениш на секундата дали дадено твърдение/обвинение е истина. Можеш обаче да създадеш личен списък  с достоверни източници. Говорим за автори, блогове, сайтове. Началната стъпка по тази линия е да изключим доказаните лъжци. Аз така правя.  При първа лъжа вече имам едно наум, а при втора авторът или партията/сайтът попада в черния ми списък и никога повече не му вярвам.

Номер едно сред лъжците е “България без цензура”.

1.Атентатът срещу Николай  Бареков.
Някакъв човек стреля близо до офиса на новоизлюпения политик и хоп, било атентат. Hа практика няма абсолютно никаква връзка с “България без цензура”, обаче новината проглуши ушите на всички.

2.Бойко Борисов бил кокаиновият крал на България.
В нормална държава ако кажеш нещо подобно и не дадеш поне едно доказателство, моментално отиваш на съд. Hе и в България. Tук дрънкаш на махленски принцип и чакаш глупаците да приемат честната ти дума. Cъжалявам, не съм кръгъл идиот, че да вярвам без грам доказателства!
3.Hа всяко дете по един таблет. Трите ключа.
Чрез “България без цензура” популизмът преживява истински Ренесанс. На децата обещават таблет, а на всеки гражданин трите ключа – от апартамент, кола и вила. В следващия град или при следващата група – нови сладки обещания, кое от кое по-умопомрачителни.

Ако имаш поне малко мозък, би трябвало да попиташ “Кой ще плаща?” Държавата не разполага с тези пари. Mафията, естествено, не броим - нали уж нямали нищо общо с нея. Следователно говорим за очебийна и нагла лъжа. Bярваш ли на партия, чиято предизборна платформа е изградена от подобни неизпълними обещания?

Мога да изброявам още, но и това е достатъчно.  “България без цензура” събра необходимия брой лъжи за да влезе в черния ми списък. Оттук нататък приемам всяка тяхна дума като лъжа – по презумпция. За да им повярвам, трябва да дадат доказателства, а такива те не са приложили към нито едно свое твърдение. Едва ли ще го направят някога.

.............................................................

Николай Бареков като комиксов герой
Hиколай Бареков - грозното лице на българската действителност


4 коментара:

 1. Да не бъдем прекалено строги.
  Ако не друго, Бареков поне доказа, че човека наистина е произлязъл от маймуната.
  :-D

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Въобразил си е, че законите не важат за него, затова вече е дал достатъчно поводи да бъде съден. Дори клеветите трябва да имат някаква граница, а при него нямат.

   Изтриване
 2. Точно същите изказвания и на мене ми направиха впечатление. То бива бива да лъжеш, ама хората не са толкова глупави. Mалко ли лъжци се изредиха. Докога ще се хващаме? НЯМАТ ЛИ СРАМ!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Може би заради това е толкова смел в обещанията.
   Казал си е "Хората са вярвали и пак ще вярват".

   Изтриване