сряда, 1 април 2015 г.

Социалните мрежи не са виновни, ако нямаш социален живот





Хората са странни същества. Все търсят кой да им е виновен, ако имат някакви проблеми. Hаред с останалите абсурдни оплаквания, разбрах че социалните мрежи били виновни за липсата на социален живот. Hе знам по какви неведоми пътища човек може да стигне до подобно безумно заключение.

Аз ползвам социалните мрежи и нямам проблем с тях. Hе пречат нито на живота, нито на контактите ми. Със сигурност има още много като мен. Следователно ако някой отправя  забележки, те са си лично негов проблем и причината пак е у него. В крайна сметка не те карат насила да се логваш, нали? Правиш го по собствено желание, значи е абсурдно да обвиняваш интернет, ако не можеш да завържеш нормален разговор с реални хора.




Имам достатъчно наблюдения и гарантирам: повечето хора използват мрежата за глупости. Правят група, добавят профили, които не са попитали за съгласие, и после започват да пускат глуповати картинки, поздравявайки се един друг и пожелавайки си Лека нощ”. Hормалните граждани  не казват тези неща във Фейсбук, а на хора, които гледат очи в очи.

Ситуацията може да стане и трагикомична. Добавят те в група и когато решиш да участваш с публикация, някаква самотна лелка я обявява за неподходяща – била прекалено сериозна. Хвърляш едно око на останалите и разбираш: подходящи са статуси като Здравей”, Наздраве или примерно Помните ли Карамел Му? Муууууу ...”

Кой нормален би участвал в група  с такива простотии?  Вдясно пише 5000, но отдолу коментират десетина. Значи въпросните 5000 са добавени против желанието им, спрели са известията, но забравили да се отпишат и сега служат за пълнеж. Което от своя страна дава възможност  на десетината самотни изтрещялки да се фукат с голяма група”. Те са толкова изкукали, че си позволяват да оценяват публикациите на другите, вместо да им благодарят, че още не са се отписали. По-нахалните дори нападат чрез обидни съобщения. Ако ви се случи, препоръчвам незабавно да ги блокирате и докладвате за спам  - повярвайте, няма да приключат само с едно съобщение.

Има хора, които харесват ваш коментар с надеждата да им предложите приятелство и като не го направите, стават злобни. Първо махат харесването, а после пускат обидна реплика по ваш адрес. Това е техният социален живот. По рождение са увредени, но не искат да го признаят и предпочитат да обвиняват интернет. Какво е виновна мрежата, че на тях им липсват първите седем години и се логват, за да сипят обиди по непознати хора? Всеки сам носи отговорност за простотията си.


Щом хората пилеят време с такива глупости, кой им е виновен за липсата на на социален живот? Като не взимат отношение по важни и наболели теми, защо се сърдят, че нито здравеопазването им е наред, нито образованието, нито която и да било институция? Hе може да си пълен пас, да мислиш само за празнословия и да чакаш друг да оправи живота ти, а накрая даже да недоволстваш!   


                                                                         

1 коментар: