събота, 7 януари 2017 г.

Английският на Фики е напълно нормален





Българските хейтъри поставиха нов рекорд по малоумие. Този път на мушка беше "Is this love" от Фики.

Първият хейтърски гаф е, че объркаха песента с тази на Whitesnake - едноименната. Двете нямат нищо общо, Фики не е направил кавър. Обаче хейтърите явно не са включили и побързаха да се изложат.

Не пеел на английски. И кое по-точно не е на този език? Думата "love" масово се произнася като "лав" в България. Фики не е първият, който допуска тази грешка. Чуйте първо себе си и тогава го съдете.

Разни глуповати клипчета напълниха нета. Някакви момченца, неподозиращи че има живот извън компютъра, решиха да трупат лайкове в Youtube. Може би са успели, защото българинът обича за мрази и да се присмива, забравяйки по този начин собствената си трагикомичност. Един от тях опитва да направи разбор на песента, но бързо личи, че не притежава нито мозък, нито дар слово, и успява единствено да повтори няколко пъти "Планета, как позволихте това да излезе по телевизията?" Толкова му стигат мозъчните гънки. Също като едно цигане, което подигравателно ломоти нещо на английски и ние трябва да схванем, че той го говори по-добре от Фики. Е, не му се получава и продължава да е никому неизвестен - за разлика от обекта на неговите подигравки.

Най-тежко се е отличил младеж, разиграващ нагласена сцена - отива да вземе англичанин, който уж "нищо не знае". И му пуска видеото на Фики. Естествено англичанинът, ако изобщо е такъв, избълва тон помия срещу английския текст на песента. Мен обаче ме учуди друго: чуждоземецът изобщо не попита защо камерата е включена и какво всъщност снима. Обяснението може да е само едно: той е знаел за нагласената халтурка. Авторът е прекалено зает с присмиването и фатално подценява аудиторията.




За следващите, които ще подиграват Фики, нека кажа: певецът едва ли знае английски, но текстът на песента със сигурност е написан от човек, говорещ езика много по-добре от вас. Та не се хабете излишно. Фики няма да разплачете, но вие самите ще се изложите адски много.

Първоначално не мислех да давам линкове към хейтърските полюции, но ще го направя за да покажа до каква степен на нас, поп фолк фенoвете, не ни пука за хейтърската омраза.

Момченцето, което не подозира, че има живот извън компютъра.
Тежкарите от Webcafe са много претенциозни, но този тук се излага, намесвайки без причина Whitesnake и показвайки, че всичко чуждо му е по-скъпо от българското.
Човек, който чрез провокации търси популярност за блога си.





2 коментара:

  1. Много ги обичам ония от Уебкафе. Големи европейци се пишат, кланят се на всичко европейско. Ами да ходят там и да не се връщат. Tе ако бяха толкова умни, за колкото се мислят, нямаше да трият коментари, на които не могат да отговорят.

    ОтговорИзтриване
  2. Издислав е измислица на всемразещия български хейтър.
    Всички произнасят така името на песента, но го казват само за Фики, защото трябва за нещо да се хванат, а няма за какво.

    ОтговорИзтриване